CO2-venlig ferie i Danmark

Hvert år rejser mange hundrede tusinde danskere på ferie – skiferie, sommerferie, bilferie, campingferie etc. Mange arbejder allerede på at begrænse deres CO2-udslip hjemme, derfor er det ærgerligt at sende så mange ekstra ton CO2 ud i atmosfæren, når vi skal ud at rejse. Dette er ikke noget, alle tænker på, når de planlægger sommerferien. Men det vil vi rigtig gerne prøve at få dig til at overveje, når du skal planlægge din næste ferie, eksempelvis glamping i Danmark. 

For at begrænse vores CO2-udslip gælder det først og fremmest om ikke at rejse for langt væk. En ferie i eget land er bedre end en tur til Italien, som omvendt er bedre end en tur østpå. Dette er i sin enkelthed pga. den store mængde CO2, der udledes, når vi skal langt væk – især med fly.

Udregning af det CO2-aftryk som vi udleder, når vi rejser.

 Cykelferie i Danmark

0kg.

 Bilferie i Danmark – 100km

3,7kg x2 = 7,4kg.

  Bilferie til rom – 2000km

660kg x2 = 1.320kg. 

  Flytur til rom

3200kg x2 = 6.400kg.

Som illustreret i ovenstående tabel er lufttrafikken en af de værste syndere i relation til den globale opvarmning, vi lige nu udsætter kloden for.

Hvis du vælger at flyve på Business eller First Class, bidrager du endnu mere til CO2 i atmosfæren. Her bruger du mere plads, hvilket resulterer i færre personer til at dele aftrykket.

Få inspiration til miljøvenlig ferie i Danmark

Oversigt over glamping i Danmark

Beregn dit CO2-aftryk

Glamping i Danmark er din mulighed for at holde en ferie og komme væk fra de vante rammer. Samtidig slipper du for at få flyskam og en CO2-regning, der siger spar to. Hvis den korte tur fra dit hjem til en af GoGlampings lokationer for stor en klimasynd til dig, kan du kompensere for dit udslip igennem vores samarbejdspartner RenSti. Beregn dit forbrug med denne beregner