Glamping i Danmark

Glamping i Danmark


Hvad forbinder du normalvis med camping? Måske tænker du på store vogne spændt bag på bilen, som begrænser dig til 80 km/t på motorvejen. Eller måske leder det tankerne hen på tynde liggeunderlag og dryppen fra en fugtig inderdug i teltet. Når vi taler om det nye fænomen glamping, kan du sortere ovenstående fra. Det er en glamourøs/luksuriøs campingoplevelse (deraf navnet), hvor der ikke er sparet på komfort. Så er der plads til hygge og afslapning i naturen – uden al besværet.

Et fænomen fra udlandet

I 90’ernes England var der økonomisk krise. Det skabte et direkte behov for at udforske alternative måder at rejse på, end man havde gjort hidtil. Staycation blev et normalt ord, og det blev populært! Allerede for 10 år siden tog glamping så sine første skridt i den engelske natur og senere i USA. Det var en måde, hvor alle kunne få luksus, som vi kender det fra hoteller, og en pris, der er til at forstå. Løsningen var altså at binde netop dét sammen med naturen og de oplevelser, som gemmer sig der. Siden har det spredt sig til hele verden. Det er en ganske udbredt måde at holde ferie på i udlandet. Nu har det også nået os her i Danmark.


En ny trend i Danmark
Vores måde at rejse på har ændret sig. Vi kender den gamle model med en all-inclusive på Gran Canaria. Det er ikke nødvendigvis måden at få et afbræk fra hverdagen på længere. Dels vinder oplevelser i naturen frem som et alternativ. Dels bliver ferie i Danmark mere og mere populært blandt os selv. Derfor passer glamping i Danmark ret perfekt ind i den nye måde at forstå ferie på, og den måde vi gerne vil rejse på. Glamping er altså ved at finde sit fodfæste i de fantastiske omgivelser, som er lige rundt om hjørnet i vores eget land. Måske er det ikke så mærkeligt. Det er nemlig en ferieform, der både har respekt for klimaet, naturlig idyl og moderne komfort.

Komfortable naturoplevelser

Glamping i Danmark spænder bredt. Det kan være en ​unik trætophytte for jer selv i skoven​. Det kan også være på ​et stort gods omgivet af enge, bakker og skov​. Det handler om at få naturen ind under huden. Det kan du altså, uden at du behøver gå på kompromis med kvalitet. Det handler om at skabe minder, der sætter sig. Snobrød ved bålet, den rå natur eller de fine landskaber. Det hele er nu muligt, uden at du behøver hold i nakken eller en regnvåd taske, når du vågner op – tværtimod! Dét er glamping, og du kan blive endnu klogere på det ​her​. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *