Ting du kan lave på Bornholm

Her finder du inspiration til ting, du kan lave på Bornholm. Derudover har vi også netop fået 3 nye listings på Bornholm. I den forbindelse har vi også lavet dette blogindlæg.

Østerlars Kirke

Denne smukke kirke er den ældste og største af 4 rundkirke på Bornholm. Det vides dog ikke helt sikkert hvornår kirken er opført, men man mener det er omkring år 1150.

Nogle hævder endda, at Østerlars Rundkirke indgår som en del af teorien om sammenhængen mellem placeringen af de bornholmske middelalderkirker og de franske tempelridderes orden.

Opalsøen

Opalsøen var oprindeligt en granitbrydning, kaldet Hammerbruddet, og var aktivt fra 1880’erne og frem til 1971. 

I dag er bruddet blevet fyldt med vand, og danner nu rammerne for en af de mest populære attraktioner på Bornholm. Her kan du blandt andet springe i vandet fra klipperne, der omringer søen. Derudover findes også tovbanen, hvor du for 160,- kan svæve henover søen med afslutning i havet.

Helligdomsklipperne

Mellem Tegn og Gudhjem ligger flere klipper bestående af forrevne granitsøjler og dybe grotter. Disse klipper er kaldet Helligdomsklipperne. Navnet kommer af, at der i gammel tid løb en hellig kilde ud for foden af klipperne. Gennem tiderne har mange valfartet til stedet i håbet om at blive helbredt. 

Er du modig, kan du bevæge dig ind i nogle af grotterne, som findes her. Grotten ved navn Sorte Gryde giver mulighed for at trænge 60 meter ind i fjeldet. Herinde i den yderste tredjedel af grotten kan du være heldig at møde den bornholmske grotteedderkop. Edderkoppens ægspind hænger ned fra loftet, som små lanterner. 

Nordbornholms Røgeri

Er du til røget fisk?
Så er Nordbornholms Røgeri helt sikkert et besøg værd. Her får du en udsøgt oplevelse for smags- og lugtesansen. Røgeriet er i særlighed kendt for at have den lækreste fiskebuffet, med alt hvad man kunne tænke sig. Tilbage i 1898 blev røgeriet grundlagt, og er altså over 120 år gammelt. Madoplevelsen her fuldendes af den fantastiske udsigt. Du kan nemlig nyde udsigten over de smukke klipper i Allinge imens du nyder din lækre frokost.

Hammershus

Intet mindre end Nordeuropas største borgruin ligger her på Bornholm. Borgen menes at være blevet grundlagt i begyndelsen af 1200-tallet. Hammershus er den mest besøgte seværdighed på Bornholm, og med små 750 år i bagagen er ruinen en uerstattelig del af danmarkshistorien. Borgen er sandsynligvis opført af kirkemagten i samarbejde med Valdemar Sejr. Der er mulighed for at booke guidede ture til ruinen igennem hele sæsonen.  

Svaneke Bolcher 

Beliggende i en over 200 år gammel købmandsbutik finder du Svaneke Bolcher. Her produceres de søde sager på den traditionelle måde, nemlig i hånden. Bolchemassen koges op under åben ild, og trækkes derefter på krog. På den måde bliver bolcherne mere luftige, og smager bedre. Hele processen udføres foran publikum, og her kan du være med til at kvalitetsteste de lækre sager.

Vi håber at du er blevet inspireret til hvilke ting, du kan lave på Bornholm. Skal din sommer i år bruges på Danmarks solskinsø? Så kan du læse mere om vores lokationer her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *